ASV'33 - SJVV        1-2

Degradatie bijna een feit na nederlaag in Aarle-Rixtel

SJVV heeft een minieme nederlaag geleden tegen de naaste concurrent uit Aarle-Rixtel. In een wedstrijd zonder veel kansen delfde het team uit St. Jozef het onderspit en is degradatie alleen nog op theoretische manier te ontlopen.
In de eerste helft was al snel duidelijk dat SJVV het balbezit aan ASV liet, om er in de omschakeling gevaarlijk uit te komen.  Het was aan te zien dat beide teams aan elkaar moesten wennen, want kansen vielen er niet te noteren in het eerste kwartier. Het meest opvallende was de wissel van V Kuijlenborg, die na een botsing duizelig werd en na een verzorgingsperiode van om en nabij de 10 minuten in het kleedlokaal niet meer terugkwam. Voor hem kwam Jochem Munsters het veld in. ASV nam in die periode wat meer het heft in handen en kwam daarin ook tot enkele mogelijkheden. Zo moest Stan Vd Berg tot tweemaal toe in 1 minuut de bal van de lijn houden. Zo hield v Selow zijn doel schoon in het eerste half uur. In de 35e minuut kreeg ASV echter een weer gemakkelijk gegeven vrije trap recht voor het doel. Deze werd in de lang hoek binnen geschoven en dat betekende een achterstand voor SJVV. Vaak duurt het even voordat deze klap te boven is gekomen, maar deze keer werd de stand vanaf de aftrap weer gelijk getrokken. Uit een afvallende bal zag Keunen dat Mark vd Akker de linkerhoek in ging. Met een uitgekiend balletje wist hij hem te bereiken, waarna Vd Akker de bal met links voor gooide. De ingekomen Daan Bouwmans wist met dit kunstje wel raad en tekende voor de gelijkmaker. Tot aan de thee gebeurde er daarna vrij weinig meer.

Na de thee eenzelfde beeld: ASV had de bal, maar wist niet echt raad mee. Aanvallen over de flanken smoorden in de kiem. SJVV kon daar aanvallend te weinig tegenover zetten. De druk werd weer erg groot op de achterhoede, en na iets meer dan een uur werd het uiteindelijk toch 2-1 voor ASV. Vanuit de achterlijn werd de bal teruggetrokken en een inlopende speler kon zijn voet lekker tegen de bal plaatsen en liet V Selow kansloos. Daarna kreeg Bouwmans nog een goede mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren, maar zijn inzet ging maar net langs de verkeerde kant van de paal. SJVV stond goed georganiseerd en ASV beet zich daar de tanden op stuk. Een echt slotoffensief kwam er echter ook niet meer van voor de mannen van Johnny Nooijen, waardoor uiteindelijk de 2-1 op het scorebord bleef staan. 

Voor ASV wordt het daardoor waarschijnlijk promotie- / degradatiewedstrijden spelen, maar voor SJVV is in principe het doek gevallen. Volgende week tegen Bruheze kan het pleit worden beslecht, maar een echte klap zal het natuurlijk niet meer zijn. Sterker nog, waarschijnlijk zal er juist opluchting heersen en tijdens komende zondag zal dat goed uitkomen, want aan sfeer geen gebrek. Het is dan namelijk Weissfest bij SJVV. Dat betekent vanaf een uur of 12 feest, dat tot in de late uurtjes zal worden voorgezet. Graag tot volgende week!


SSE - SJVV                        5-1

SJVV geeft doelpunten te makkelijk weg. 

In de uitwedstrijd op het kunstgras van Someren Eind liep SJVV al snel tegen een achterstand aan. In de 2e minuut werd de bal na een voorzet vanaf de tweede paal teruggelegd en vrij binnengelopen. In de eerste helft was het spelbeeld van beide kanten slordig. SSE kreeg wat meer kansen, hoewel SJVV via vooral Arno Keunen ook dichtbij een doelpunt was. Halverwege de eerste helft werd de marge verdubbeld naar 2. Vlak voor rust kwam SJVV terug in de wedstrijd door Tim Smets. Op aangeven van Arno Keunen vond hij de verre hoek in een 1-op-1 met de doelman. Nog vóór rust herstelde SSE echter hun voorsprong, waardoor de thee in de rust een bittere nasmaak had. 

Na rust wist SJVV er nooit meer echt een wedstrijd van te maken. In een tijdsbestek van 2 minuten wist SSE de 4 en 5-1 te maken, doordat de ploeg van Johnny Noyen veel te veel ruimte weg gaf. De wedstrijd ging daarna als een nachtkaars uit. 

Een wedstrijd om snel te vergeten, waarbij vooral gezegd moet worden dat het weggeven van 5 doelpunten behoorlijk onnodig was. Gelukkig komende donderdag al kans op revanche, wanneer de uitwedstrijd met ASV wacht. 

SJVV - Brandevoort   1-3

SJVV krijgt geen loon na hard werken

SJVV is er niet in geslaagd om een resultaat te behalen tegen Brandevoort. De Groen-witten zegevierden op sportpark de Dreef en alle doelpunten vielen in de tweede helft. 
Door het uitvallen van Munsters en de afwezigheid van V Kuijlenborg en V Lierop, was het enigszins puzzelen voor trainer Nooijen. Dat was niet te zien in de eerste helft. SJVV hield, op 1 grote kans na, alles zeer compact en stichtte zelf ook zeker gevaar. In de meeste gevallen waren het speldenprikjes, maar Stan vd Berg was met zijn schot misschien wel het dichtst van allemaal bij de openingstreffer. Zijn schot zeilde echter precies óver de kruising. Aan de andere kant was V Selow zeer attent bij een inzet van korte afstand. Beide ploegen gingen dus met de brilstand aan de thee.

Na de rust was het direct Brandevoort dat de pressie opvoerde. Hoe SJVV zich er in de eerste helft nog onderuit wist te voetballen, was er in de beginfase van de tweede helft wat meer onrust aan de bal. Dit resulteerde in ontzettend veel balverlies, waardoor de druk op SJVV constant behouden bleef. Toen er ongeveer 60 minuten op de klok stonden, bezweek SJVV dan ook aan die druk. Spits Niek Kroezen kreeg ingespeeld, draaide weg en schoot van randje '16 kiezelhard de bal in het dak van de goal. Brandevoort ging wat makkelijk voetballen en SJVV kwam er voorlopig niet meer uit. Dat resulteerde ook gauw genoeg in het tweede doelpunt. Linksback Nadir Regragoui werd tot twee keer toe geen strobreed in de weg gelegd. In eerste instantie wist V Selow te redden, in tweede instantie was ook hij kansloos en stond de 0-2 op het bord. Daarna kwam SJVV weer wat meer in haar spel. Met name invaller en jeugdspeler Jochem Munsters bracht veel gevaar mee in de voorhoede. Met deze nieuwe energie zette SJVV nog een keer aan en het wist via Mark Vd Akker bijna de aansluitingstreffer te noteren na een goede actie van Bouwmans aan de rechterkant, maar de keeper van Brandevoort was met een goede reflex een sta-in-de-weg. En zoals zo vaak dit seizoen valt de goal niet in het voordeel, maar in het nadeel van SJVV. Zo ook deze keer. Doordat SJVV iets meer ruimte weg begon te geven voor een klein slotoffensief, kon Brandevoort een van de spaarzame uitvallen nog bekronen met een doelpunt: Jeroen Grootens kon simpel binnenlopen na een voorzet van Jan Vd Laarschot. Het slotakkoord was echter voor SJVV en was het Munsters die zijn prima invalbeurt bekroond zag met een doelpunt: hij zette goed door over rechts, leek de bal kwijt te raken, maar toen deze weer voor zijn voeten lag, twijfelde hij geen moment en knalde de bal tegen de touwen. Een mooi moment voor de speler van de Jo19-1 en een verdiende goal na een middag hard werken voor het team. 

Volgende week wacht SSE in Someren-Eind. De Paars-Witten hebben dit seizoen al 28 punten verzameld en er is nog volop zicht op plek 5. SJVV wil daar graag een stokje voor steken en de druk op ASV'33 opvoeren. Dat gat is door het gelijkspel van de Aarle-Rixtelnaren opgelopen tot 6 punten. Het wordt nog een hele klus om rechtstreekse degradatie te voorkomen, maar opgeven is geen optie!


Lierop - SJVV                         4-1

SJVV weet stijgende lijn niet voort te zetten. 

Na de overwinning van vorige week, en het bijbehorende feestje na afloop, wil SJVV niets liever dan wederom een resultaat boeken. De uitploeg is nagenoeg compleet, alleen Ruben Mennen ontbreekt nog vanwege een blessure. 

Op het Lieropse kunstgras gaat het in de eerste helft vrij gelijk op. Beide ploegen weten wat kleine kansjes te creeëren, zonder heel dicht bij de openingstreffer te zijn. Voor SJVV schiet Joris Kemps na een goede actie een halve meter over, en plaatst Tim Smets een vrije trap in het vangnet. Wat wel opvalt, is dat het tempo een stuk lager ligt dan in de gewonnen wedstrijd van afgelopen weekend. Waar het er meer en meer op begint te lijken dat de ploegen met de brilstand op het scorebord aan de thee zullen gaan, krijgt Lierop zo'n 5 minuten voor rust een makkelijk gegeven vrije trap net buiten het 16-meter gebied. De bal wordt tegen de touwen geschoten, en zo kijkt SJVV alsnog tegen een achterstand aan. 

Na rust wil SJVV met wat meer snelheid aan de bal en agressie de wedstrijd om keren. Die droom gaat helaas na een minuut of 5 al weer de prullenbak in. Lierop komt uitstekend het kleedlokaal uit, en vind 2 keer het net doordat niet kort genoeg gedekt wordt in het strafschopgebied. Een kwartier later wordt het ook nog 4-0, via een schot van randje 16. SJVV doet via een vrije trap van Mark van den Akker nog wat terug, maar het is al veel te laat om er nog een wedstrijd van te maken. Extra smet op de nederlaag zijn opgelopen blessures. Wout Munsters en Lars van Kuijlenburg verlaten het veld met hamstring blessures, en ook Arno Keunen komt niet fit uit zijn warming-up. 

Volgende week wacht een ontmoeting met Brandevoort. Kan SJVV wederom een Helmondse ploeg puntloos naar huis sturen?

SJVV - HVV Helmond     4-3

SJVV weet weer wat winnen is!

Door een 4-3 overwinning op Paasmaandag tegen nummer 2 HVV heeft SJVV de eerste overwinning van dit seizoen geboekt. Vooraf werd al gewezen op de fitheid van de selectie van HVV en dat bleek uiteindelijk ook, buiten het feit dat SJVV ook gewoon goed voor de dag kwam, mede de doorslag te geven. 
Het eerste kwartier werd er vooral afgetast door beide partijen, maar net in een fase dat SJVV wat meer initiatief begon te nemen, kreeg het meteen een klap te verwerken. Op de linkerkant van SJVV werd de bal teruggetrokken op de balvaste spits van HVV, die op zijn beurt teruglegde op de inkomende linksbuiten. Het was voor hem een koud kunstje om de bal in de onderhoek te plaatsen en zo SJVV-doelman V Selow kansloos te laten. Zoals vaker dit seizoen leek dit een opmaat naar meer en aan het gejuich te horen (dat was er bijna niet) zat die verwachting er bij HVV ook in. Niets was minder waar. Het schudde SJVV juist wakker.  Eerst was het de pijlsnelle Munsters die op rechts doorkwam, maar op het moment suprême net overschoot. Niet veel later was het Smets die met een fantastische steekbal Mark vd Akker wist te vinden. Hij snelde tussen keeper en laatste man maar werd door die laatste gevloerd binnen de 16-meter. Penalty voor SJVV en Munsters wist daar wel raad mee. Hij stuurde de keeper de verkeer hoek in en zette daarmee de gelijkmaker op het bord. Het was halverwege de eerste helft en HVV had inmiddels al 1x gewisseld. Ze wisten dat hoe langer SJVV dit vol zou houden, hoe moeilijker het zou gaan worden om de volle winst mee te gaan nemen. Het zette dan ook vol aan en naast een aantal afzwaaiers wist het ook een keer of 2 oog in oog met V Selow te komen. Hij bleef echter in beide situaties lang wachten, gaf geen krimp en wist daarmee hoogstpersoonlijk de stand gelijk te houden. Aan de andere kant loerde het compact spelende SJVV op de counter en wist daarmee absoluut gevaar te stichten. Met name voorhoedespelers Smets en Munsters waren een ware plaag voor de verdediging van de Helmonders. Zeker over rechts wist SJVV steeds gevaar te stichten. Zo weer toen Munsters het strafschopgebied in werd gestuurd, hij zag dat 'ie niet binnendoor kon glippen en dus naar buiten uitweek. Die schijnbeweging werd niet op waarde getaxeerd door een verdediger van HVV, die miste de bal en daarop ging Munsters over het been. Weer een penalty, weer ging Munsters achter de bal staan en weer faalde hij niet. Kiezelhard schoot hij de bal in het dak van de goal en zowaar stond SJVV op voorsprong. Het had die voorsprong zelfs nog uit kunnen breiden, ware het niet dat de paal een geweldig uitgespeelde aanval een doelpunt van Smets in de weg stond. HVV had in de gaten dat het een stap extra moest zetten, maar het liep eigenlijk constant tegen een muur van rode shirts aan. Pal voor het rustsignaal werd het toch gelijk. Een slap lijkend schot werd niet goed ingeschat door de verder uitmuntend keepende v Selow en zo gingen SJVV en HVV met een enerverende 2-2 stand aan de thee.

De start van de tweede helft was voor HVV. Het werd een aantal keer gevaarlijk, vooral via de linksbuiten die telkens naar binnen trok, maar SJVV stond en hield in deze periode vooral tegen. Na ongeveer een kwartier kwam het wat meer uit z'n schulp. Ze kwamen steeds verder richting helft tegenstander, totdat Munsters de bal op ging halen op eigen helft. Hij draaide open en er draafden meteen 3 geel-zwarten op hem af. Behendig als hij is, dreigde hij lang om binnendoor te gaan, maar zette ze alle drie op het verkeerde been door buitenom de 16 in te versnellen. Ook een doldwaze tackle van een 4e HVV'er werd ontweken en net op het moment dat de keeper dacht de bal te kunnen pakken, tikte hij het leer onder de keeper door de korte hoek in. Een fantastische actie bekroond met een goal en een explosie van vreugde volgde. Zou het dan deze wedstrijd zijn waar alles op zijn plek viel voor dit hardwerkende team?! HVV was het in ieder geval kwijt en nadat er al voor rust nogmaals een speler het veld moest verlaten, werd de spoeling wel erg dun. Ze liepen op hun laatste tenen en SJVV leek in dit deel van de wedstrijd vleugels te krijgen. Zeker toen voorhoedespeler Smets de bal kreeg recht voor de goal. Aan de aanname kleefde wat geluk, maar daarna stuurde hij met één beweging 3 spelers van HVV het bos in en zette zichzelf vrij voor het doel. Hij bleef uiterst koel in de 1-op-1 situatie en zorgde voor een nog grotere vreugde-explosie in het kamp van SJVV door de bal in de uiterste rechterbenedenhoek te schuiven. HVV was het compleet zoek, maar er waren nog ongeveer 30 minuten te spelen. Zeker toen HVV zijn adem enigszins hervond werd SJVV achteruit gedrukt. De tijd leek slechts vooruit te kruipen en het was vrouwen en kinderen eerst. SJVV kwam er niet veel meer uit en het was HVV dat de druk opvoerde. Dat ging lang goed, maar de druk werd uiteindelijk groot genoeg om een kwartier voor tijd de 4-3 te incasseren. HVV zette alles op alles en ook woord en gebaar werden gebruikt om de scheidsrechter te beïnvloeden. De leidsman was echter niet vermurwen en ging er niet in mee. Alleen in de laatste minuut kreeg HVV nog een makkelijk gegeven vrije trap iedereen ging mee om nog een punt over de streep te trekken en de spanning langs de kant was om te snijden. Stilte toen de vrije trap werd genomen. Iedereen volgde bal en zag deze stoppen..... tussen de handen van V Selow! De scheidsrechter floot af en zoals u zich kan voorstellen was de ontlading enorm. Wat een last viel er van de spelers en staf af. Iedereen keihard gestreden, het plan klopte en het was daarom niet onverdiend te noemen. Met een biertje onder de douche werd het feest ingezet en dat feestje ging nog door tot in de laatste uurtjes. 
Komende zondag wacht Lierop, een ploeg waar SJVV met de nodige fortuin het eerste puntje van het seizoen behaalde. Dat was toen wel met een compleet andere opstelling en als SJVV met dezelfde bezieling en inzet kan spelen zoals het deed tegen HVV, kan SJVV ook voor een resultaat naar Lierop tegen zorgen. Op directe handhaving is slechts nog een miniem kansje, maar de laatste plaats in deze klasse is, op een verrassend moment, alles behalve een formaliteit geworden....


Milheezer Boys - SJVV    3-0

SJVV weet niet te overtuigen en verliest weer

Een welhaast compleet SJVV heeft de punten in Milheeze moeten laten. In een wedstrijd waar beide partijen veel last hadden van de wind, was met name spits Rob Keunen van de gastheren een plaag voor de verdedigers van SJVV. Het begon niet slecht aan de wedstrijd. Er werd geprobeerd te voetballen en alhoewel je kunt zien dat de vastigheden daarin nog vaak ontbreken, kwam SJVV er combinerend niet slecht doorheen. De eerste doelpoging was dan ook van SJVV, een afstandsschot van Keunen kon door de Milheezer goalie worden gepakt. Daarna waren de kansen aan beide kanten schaars, maar Milheeze kwam halverwege de eerste helft toch op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd door Vd Werf verkeerd ingeschat, waar de spits van Milheeze wel goed anticipeerde. Hij werkte de bal knap over de uitgekomen V Selow en zo stond het plots 1-0. SJVV kwam er steeds minder uit, maar een fout aan de andere kant van de keeper van Milheeze kon niet worden afgestraft door Stefan Vd Akker. Zoals zo vaak dit seizoen werd dit aan de andere kant genadeloos afgestraft. Keunen gebruikte zijn lichaam goed om de 16 in te draaien en legde de bal terug op Broeks, die de bal in de verre hoek deponeerde. In plaats van 1-1 werd er dus met 2-0 aan de thee begonnen. 

Na rust waren er verschillende wijzigingen binnen het elftal en dat kwam het spel niet geheel ten goede. Toch kwam SJVV weer voor het eerst aan de goal. De keeper van Milheeze greep weer niet adequaat in en op die manier kwam de bal voor de voeten van V Lierop, hij legde terug op Janssen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Nog geen 3 minuten later lag 'ie aan de andere kant wel weer in het net. Weer wist Keunen zijn lichaam goed te gebruiken om de 16 in te draaien, maar dit keer joeg hij de bal zelf het dak van de goal in. SJVV kwam niet meer aan voetballen toe en Milheeze was wel dreigend, maar tot echte kansen leidde dit niet meer. SJVV liep hierdoor tegen weer een nederlaag aan. Komende zondag wordt er voor de laatste keer die seizoen naar Helmond afgereisd, Rood-Wit'62 is dan de tegenstander. De eerste thuiswedstrijd dit seizoen verloor SJVV met 1-5. Wat wordt het deze keer?

SJVV - Stiphout Vooruit 0-7

SJVV lijdt wederom een zware nederlaag tegen koploper Stiphout Vooruit. 

Na de 10-0 zeperd in de uitwedstrijd was SJVV voorbereidt op een sterke tegenstander. De thuisploeg begon dan ook erg verdedigend aan de wedstrijd, in het tegen Mifano beproefde 5-3-2 systeem. In de eerste 20 minuten wist SJVV het de bezoekers daarmee erg lastig te maken, en creëerde Stiphout ondanks een veldoverwicht nauwelijks kansen. Na zo'n 20 minuten kwam keeper van Selow na een miscommunicatie uit zijn doel bij een verre voorzet, waarna Stiphout van net binnen de 16 binnen kon koppen. Niet veel later werd de marge al verdubbeld, doordat de Helmonders een hoekschop van dichtbij binnen wisten te werken. Het zou nog niet de laatste goal voor rust zijn. Na een individuele actie werd bij de 2e paal een aanvaller gevonden die simpel binnen wist te werken. Verloren duels bij corners zorgen er voor dat na een dramatische 25 minuten een ruststand van 0-5 op het scorebord stond. 

Daarmee was met de rust de wedstrijd al gespeeld, en wilde SJVV vooral een nieuwe tienklapper voorkomen. Daar slaagde de ploeg gelukkig in, waardoor een grotere afgang bespaard werd. Stiphout Vooruit wist na rust nog 2 ballen tegen de touwen te werken, waarmee de uitslag op 0-7 werd bepaald. Positieve is dat SJVV de best voetballende ploeg van de klasse nu niet meer tegenkomt. Donderdag weer een nieuwe kans om een resultaat te boeken, in en tegen Milheeze. 

SJVV - Mifano     0-2

Houvast voor SJVV, ondanks verliespartij.

Op donderdag 31 maart werd er bij SJVV op veld 2 met 0-2 verloren van Mifano. Wie dacht dat de Parochianen kansloos waren, kwam bedrogen uit. In de gehele wedstrijd werden slechts 3 kansen weggegeven. SJVV liet Mifano aan de bal, maar die wisten daar zelf weinig mee uit te richten. Bij de gasten lag daar het tempo te laag voor, maar SJVV hield zich knap staande in het nieuwe 5-3-2-systeem. Zelf wist het een aantal keren gevaarlijk te worden, maar tot echte kansen leidde dat niet. Enige echte mogelijkheden kwamen voort uit standaardsituaties. Zo was daar Mark Vd Akker, maar hij zag zijn vrije trap van richting veranderd worden en in de eerste helft was het al Arno Keunen die zijn inzet uit een corner van de lijn gehaald zag worden. Zoals gezegd deed Mifano te weinig aan de bal, maar het kwam toch rond het half uur op voorsprong. Een voorzet van de zijkant werd niet goed weggewerkt door SJVV, waardoor de bal op zo'n 25 meter opgepikt kon worden. Luc Swinkels van Mifano moet ook hebben gedacht dat het voetballend niet ging, want hij haalde maar eens uit. Hij gaf keeper v Selow het nakijken met een dwarrelbal en zorgde voor de opening waar Mifano naar zocht. SJVV bleef echter zeer geconcentreerd verdedigen en loerde met de zeer hard werkende Smets en Jo19-speler Vd Heuvel op een counter. In de eerste helft leidde dat verder tot niets.

Toen beide ploegen het veld op kwamen om de tweede helft in gang te trekken was het inmiddels licht gaan sneeuwen en dat leek SJVV alleen maar in de kaart te spelen. Voor Mifano werd het immers steeds moeilijker om op het zware veld de bal rond te laten gaan, voor SJVV kwam er door het ongeduld van de tegenstander wat meer ruimte te liggen. SJVV gaf tot aan de 85e minuut dan ook maar 1 kans weg en zelf wist het zich, al combinerend, vaak een weg richting vijandelijk doel te banen. Dat leidde vaak tot dreiging, maar echte kansen kwamen er niet uit, al had Mifano daar veelvuldig een overtreding voor nodig. Toen inmiddels rond de 85e minuut de sneeuwvlokken veelvuldig op het veld dwarrelden en de lijnen en bal bijna niet meer te zien waren, scoorde Mifano zelf wel uit een standaardsituatie.  Na een mislukte voorzet kon Koolen aannemen in de '16', wegdraaien en het leer door een kluwen van spelers in de verre hoek deponeren. Die slag kwam SJVV niet meer te boven.

Echter lijkt het nieuwe systeem wel aan te slaan. Natuurlijk was dit pas de eerste wedstrijd in deze formatie, maar het feit dat SJVV er voetballend uit kon komen en ook daarnaast voetballend bijna niks weggaf zijn wel feiten waar het team mee verder kan. Tel er nog eens bij op dat er zo'n 7 spelers bij waren die nog in de o19 speelgerechtigd zijn en je komt tot de conclusie dat dit systeem zeker een gevolgd waard is. Het team laakt nog een beetje de ervaring die nodig is, maar ook dat heeft tijd nodig. Komende zondag wacht alweer Stiphout, een tegenstander waar menigeen niet meer naar de heenwedstrijd om wil kijken. Kan SJVV zich weer net zo profileren als het deze donderdag deed? Je ziet het om 14.30 op sportpark de Dreef.


HVV - SJVV        5-0

SJVV weet geen resultaat te boeken in de lastige uitwedstrijd in Helmond. 

Wie dacht dat ons veld op D'n Dreef er slecht bij ligt, is nog nooit bij HVV geweest. Op de knollenplak begon SJVV nog redelijk aan de wedstrijd, maar na een klein kwartier was de eerste kans van de Helmonders meteen raak. Na een voorzet van rechts kon vrij ingekopt worden bij de 2e paal. Daarna volgden de goals elkaar in rap tempo op en liep HVV uit naar een 4-0 ruststand. Eerst werd in de zestien te veel ruimte weggeven, waardoor de tegenstander rustig naar links kapte en de bal in de verre hoek lepelde. Een fout in de opbouw leidde vervolgens de 3-0 in, via een 1 op 1 met de keepende Mathijs Manders. Nog voor rust lag ook de 4e in het net, doordat een centrale verdediger van de Helmonders buitenom mocht passeren, naar binnen kon kappen en de korte hoek vond. 

Na de thee wist SJVV de schade te beperken. Er werden minder kansen weggegeven dan voor rust, en HVV was daarnaast ook minder effectief. SJVV wist er maar sporadisch uit te komen. Via een actie van Mark van den Akker werd het gevaarlijk, maar tot een schot binnen de palen leidde het niet. Even later mocht Stan van den Berg uithalen voor een vrije trap vanaf een meter of 20, maar de keeper wist de bal simpel te pakken. Het dichtst bij een goal kwam SJVV nog via een Helmonds been, maar de paal voorkwam een eigen doelpunt. Een minuut later was het de lat die een eigen treffer van SJVV voorkwam. In de laatste minuut wist HVV de score nog te vergroten, door breed te leggen en de bal simpel binnen te tikken. Wederom een flinke nederlaag, maar een monsterscore is voorkomen. 

Volgende week wacht de thuiswedstrijd met Mifano, wederom een tegenstander die zich in de bovenste regionen van de ranglijst bevindt. 

SJVV - ASV'33   1-4

Voor SJVV was er afgelopen weekend de laatste mogelijkheid om stoom af te blazen richting de monsterlijke reeks die moet worden gevoetbald tot aan het einde van de competitie. Het weekend stond in het teken van de heropening van de samenleving. En dat tijdens carnaval. Voor velen hét moment om er weer eens ouderwets gekkenhuis van te maken. Gelukkig zijn we daar ook aan toegekomen.

Dan naar de wedstrijd tegen ASV'33. Een wedstrijd om de rode lantaarn en voor SJVV leek het dé kans om eens een keer 3 punten te behalen. Ze kwamen van een koude kermis thuis. Met opnieuw een waslijst aan blessures en afwezigen kon SJVV toch een representatief elftal op de been brengen, maar toch bleek het een wedstrijd te worden waar heel snel een kruis overheen kon. 

Over de 1e helft kan qua gebeurtenissen ongeveer een heel boek worden geschreven. In het kort vielen er in deze grimmige wedstrijd 2 rode kaarten (voor ASV'33 direct en voor SJVV na 2x geel) en was het in een tijdsbestek van ongeveer 10 minuten ASV'33 dat in 3 identieke situaties de wedstrijd naar zijn hand zette. Er werd 3x een vrije trap weggegeven, 3x kon ASV'33 hier koppend uit scoren. Wel gezegd, bij de 2e goal hing een luchtje van buitenspel, er werd ook gevlagd, maar zoals zo vaak dit seizoen dacht de scheidsrechter weer een belangrijke beslissing te moeten nemen in het nadeel van SJVV. In alle opzichten een vervelende 1e helft. Hoe anders kwam SJVV uit de startblokken in de tweede helft.

Furieus en nog steeds gelovend in een resultaat startte SJVV de tweede helft. Dat resulteerde al heel snel in een kans voor Manders. Hij werd onreglementair gestopt binnen het strafschopgebied en na enige aarzeling wees de scheidsrechter naar de stip. De uitgelezen mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd, maar Munsters faalde vanaf 11 meter. Nog geen 2 minuten later was het alsnog raak: Uit een afgeslagen corner dacht Manders de bal richting doel te trappen. Dat lukte niet, maar de voorin gebleven V Neerven kreeg de bal voor zijn voeten en wist deze met zijn linker grote teen via de lat in het doel te werken. SJVV probeerde meteen door te drukken en ASV'33 wist totaal niet waar ze het zoeken moesten. Een goed schot na een even goede actie van Mark Vd Akker werd ternauwernood van de lijn gehaald en daarna was het Vd Berg die met een weergaloze dribbel 4 spelers uitspeelde. Helaas ging zijn schot met links via de vingertoppen van de keeper en de paal naast het doel. De storm ging daarna liggen en het werd weer grimmiger van beide kanten. Het kwam het spel, dat al niet best was, van beide kanten niet ten goede en waar SJVV nog wel probeerde te voetballen hanteerde ASV'33 vooral de lange bal. Het geloof bij SJVV ebde al helemaal weg toen uit een counter ASV'33 de vierde treffer van deze zondag mocht maken. Daarna gebeurde er nog maar weinig. SJVV had door het vele wisselen ook niet meer de inspiratie en ASV'33 vond het wel prima, zij koersten af op de eerste overwinning van het seizoen. 1-4 werd dan ook de eindstand.

Het seizoen lijkt hiermee dus al snel beslist te zijn voor SJVV. Het gat met de nummer voorlaatst bedraagt nu 4 punten, met de nummer 12 zelfs al 10. Toch is er weinig ruimte om te rouwen, de Roodwitten mogen weer eens naar Helmond en treft daar nu nummer 3 HVV.

Bruheze - SJVV   2-0

De wedstrijden rijgen zich in een rap tempo aan elkaar en zo net voor het carnavalsintermezzo mocht SJVV afreizen naar Helmond om daar onder gure weersomstandigheden aan te treden tegen Bruheze. Het werd een echte vechtwedstrijd waarin de wind voornamelijk de hoofdrol vertolkte.

SJVV is bezig aan een zeer zwaar seizoen. In 10 wedstrijden werd slechts 1 puntje bij elkaar gespeeld en daarmee staat het ook laatste in de 4e klasse. Bruheze doet het een stukje beter met 12 punten uit 9 wedstrijden. Er was deze wedstrijd weliswaar sprake van krachtsverschil, vooral opbouwend gezien, maar door een gezonde portie vechtlust wist SJVV het Bruheze knap lastig te maken en wist het voor de goal ook gevaar te stichten. 
De eerste 2 pogingen kwamen al koppend van Kuunders, maar hoe hard hij ook kopte, de wind zorgde ervoor dat deze geen snelheid meekregen en deze verdwenen dan ook in de handen van de keeper. Niet veel later werd er door goed druk te zetten de bal veroverd rond het middenveld en kon Vd Berg opstomen richting de laatste verdediger. Net als tegen ONDO werd hij onderuit gehaald op het moment dat hij er langs ging. Weer spande het erom of het een rode kaart zou zijn (hij kon volgens veel SJVV'ers 1-op-1 richting de keeper), maar net als tegen ONDO werd er weer slechts geel gegeven. 
Vanaf dat moment werd het steeds moeilijker voor SJVV om zich er uit te kunnen spelen en werd de druk door Bruheze opgevoerd. Juist op die momenten  slaat de tegenpartij toe en de eerste waarschuwing was een vernietigende vrije trap van V Lierop die uiteenspatte op de bal. Echter bleef het lot SJVV ook ditmaal niet bespaard: Eerst mocht spits Kemper vrij aannemen in de 16, hij stiftte de bal fraai over keeper V Selow. Niet veel later kreeg V Kraaij de bal zomaar voor de voeten nadat het wegwerken van de bal niet lukte. Hij bleef koel oog in oog met V Selow.

Na de thee had SJVV het voordeel van de wind en het liet ook duidelijk zien wat de intenties waren: de tegenstander vast zetten rond de eigen 16. Je kon zien dat SJVV daardoor wat meer ruimte weggaf, wat resulteerde in een paar dreigende situaties in de omschakeling en voor de goal van V Selow, maar het leidde slechts tot 2 echte kansen. Aan de andere kant zag je ook dat het vastzetten er nog niet helemaal inzit bij de ploeg van interim-trainers V Berlo en Kivits, maar het gedurfde spel werd toch bijna beloond. Vooral Mark vd Akker was dichtbij een goal met een schot van afstand die er goed werd uitgepakt en nog een vrije trap die via diezelfde keeper op de lat belandde, de rebound kon door een enorme windvlaag niet worden gecontroleerd door Kuunders en zijn inzet ging dan ook over het doel. Het spel golfde vaak heen en weer, maar er werd niet meer gescoord in deze wedstrijd.

Ook in deze wedstrijd werd er weer hard gestreden, maar het tij lijkt zich nog niet te keren voor de Rood-Witten. Weer wat nieuwe (hopelijk lichte) blessures voor en tijdens de wedstrijd helpen hier natuurlijk niet mee, maar SJVV zit nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen en daar is het lastig uitkomen. Door hard te werken zie je dat je het je tegenstander nog altijd lastig kan maken. Volgende week vieren we met z'n allen carnaval dus dan geen programma, maar die week daarna komt ASV'33 uit Aarle-Rixtel op bezoek. Een rechtstreeks gevecht om de laatste plaats. Hopelijk dan wat beter weer zodat er langs de lijn in ieder geval volop steun staat.


SJVV - BAVOS    0-5

De eerste thuiswedstrijd sinds de winterstop levert een pijnlijke nederlaag op voor SJVV. De uitploeg uit Bakel weet 5 keer het net te vinden en keert huiswaarts met de 3 punten in de tas. 

Waar SJVV hoopte punten te halen tegen de nummer 12, liep de wedstrijd uit op een tegenvaller. Al binnen 10 minuten lag de bal achter de als keeper debuterende Bodhi van Selow. Nadat hij een corner uit de lucht greep, werd de bal binnen de 5 meter uit zijn handen gewerkt, maar de scheids zag hier geen overtreding in en zo stond Bakel op voorsprong. Nog voor rust verdubbelde de uitploeg die marge, doordat te veel ruimte werd gegeven werd de bal van dichtbij binnen gewerkt. SJVV stelde hier aanvallend vrij weinig tegenover, al kreeg het een grote kans om terug in de wedstrijd te komen via Mark van den Akker. Hij speelde zich keurig vrij voor de keeper, maar het vizier stond niet op scherp en de bal eindigde voorlangs het Bakelse doel. 

In de rust probeerde SJVV zich te herpakken en nog zoveel mogelijk van de wedstrijd te maken. Helaas kwam hier weinig van terecht. De ploeg kwam iets sterker de rust uit, maar alle hoop op een resultaat werd 10 minuten later al beëindigd.  Na wat toch wel heel sterk op een overtreding leek, wist Bakel de 3-0 tegen de touwen te werken. Veel kansen wist SJVV daarna niet meer te creëren, en BAVOS werd in het zadel geholpen door knullig op te bouwen en veel corners weg te geven. Zo wisten de Bakelnaren ook nog een 4e en 5e treffer te scoren. 

Na een goede oefenwedstrijd tegen Olympia Boys en een degelijk laatste uur tegen ONDO was het vertoonde spel deze zondag erg slecht. SJVV zal snel uit een ander vaatje moeten tappen, en een goede, constante 90 minuten moeten spelen om te zorgen voor punten. De eerstvolgende kans daarop is komende zondag in de uitwedstrijd tegen Bruheze. 

SJVV - ONDO     0-3

Door een zeer beroerde beginfase heeft SJVV verloren van ONDO. Op het Heusdense kunstgras (de velden van SJVV waren niet bespeelbaar, dus werd er op sportpark de Heikampen gevoetbald) werd de eindstand van 0-3 al na een klein half uur bereikt. 
SJVV liet zich vanaf het begin inzakken en loerde op de counter met de snelheid voorin, maar in de eerste 10 minuten van de wedstrijd wist het zich geen raad met de beweeglijkheid van de aanvallers van ONDO. 2x mocht er zomaar in de 16-meter worden aangenomen en binnengeschoten. Met nog 80 minuten te gaan dus een zeer moeilijke klus voor de boeg hebbende, rechtte SJVV de rug en ging het wat meer opportunistisch spelen. Hierbij werd Munsters veelal gevaarlijk en hij leidde dan ook een toch wel controversieel moment in: hij zette goed door op een lange bal van achter en werd, zo leek het, op onreglementaire wijze een scoringskans ontnomen. De scheidsrechter gaf de vrije trap, maar toonde tot verbijstering van veel Rood-Witten 'slechts' de gele kaart. Uit die vrije trap volgde verder geen gevaar, maar dit was één van de momenten waarop de leidsman beslissend bleek te zijn in het nadeel van SJVV. Niet veel later namelijk, werd een tackle op de bal door Keunen bestraft met een vrije trap op een kleine 20 meter van de goal van Manders. Gezegd moet dat de bal mooi over de muur in de bovenhoek werd getild. Maar hierdoor stond SJVV na een klein half uur wel ineens met 0-3 achter en het leek een onmogelijke opdracht om dat nog recht te zetten.  In de tussentijd was Munsters al gewisseld na bovenbeenklachten. Voor rust was het nog ONDO dat regelmatig gevaarlijk was, maar de grootste kans was toch wel voor SJVV via van Kuijlenborg. Hij schatte een foutieve terugspeelbal goed in en kon de bal langs de keeper werken, maar de bal rolde net langs de verkeerde kant van de paal. Pal daarop klonk het rustsignaal.

In de tweede helft kwam SJVV een stuk sterker uit het kleedlokaal. Er werd geknokt voor elke vierkante centimeter en door het felle druk zetten kwam SJVV regelmatig in de buurt van de goal. Tot 2 maal toe dook Mark vd Akker op in strafschopgebied, de eerste keer was het gevaar voor ONDO snel geweken, maar de 2e keer werd hij gevloerd, echter ging hij volgens de arbiter te makkelijk liggen en dit werd dan ook weggewoven.  De toon was gezet voor een levendige tweede helft. Niet veel later werd door goed druk zetten de bal veroverd achterin en werd via een aantal schijven Vd Berg ingespeeld, hij liet de bal slim lopen om er vervolgens achteraan te gaan en was de tegenstander ook al voorbij toen ook hij werd gevloerd. Dezelfde verdediger die dit bij Munsters in de eerste helft deed, kwam tot ontzetting van SJVV weg met een laatste waarschuwing, waar een tweede gele kaart gewoon op zijn plek was. De onvrede spatte er vanaf, zeker ook omdat Vd Berg hierbij een blessure opliep en gewisseld moest worden, maar de scheidsrechter was niet te overtuigen. Uit de vrije trap kopte Kuunders net naast. Zo golfde het spel in de tweede helft op en neer. Waar SJVV zeker een doelpunt verdiende, kwam die er helaas niet. Zo kon Smets na goed doorgaan van Vd Akker net niet binnentikken en eindigde een scrimmage voor het doel eerst op de paal en verdween daarna net over het doel via Kuunders. ONDO probeerde te counteren, kwam er ook een aantal keren gevaarlijk uit, maar het centrale verdedigers-duo Kuunders en V Neerven (slechts 18 en 19 lentes jong!) stond als een huis. En als er via de zijkanten toch nog gevaar gesticht kon worden was daar nog altijd keeper Manders, die ook nu weer liet zien een uitstekende stand-in te zijn. Er werd dan ook niet meer gescoord.

Het laat zien dat SJVV volop in het leerproces bezig is, waar zeer goede momenten worden afgewisseld met mindere. Ook het geluk is vaak niet aan de zijde. Dat hoort erbij, maar als SJVV op deze manier door kan gaan, kunnen we van dit team in de toekomst nog veel plezier gaan beleven. Natuurlijk moet daar hard voor gewerkt worden op trainingen en in wedstrijden, maar dat deze groep talent met zich meebrengt is wel duidelijk! De resultaten gaan hoe dan ook een keer komen!!
Komende zondag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. SJVV ontvangt dan Bavos, dat momenteel 12e staat. Een nieuwe kans in een nieuwe speelronde.

Mifano - SJVV     4-0

SJVV wist er geen verrassing uit te slepen op sportpark de Ark en verloor met 4-0 van een van de beter voetballende teams in de 4e klasse F. Dat Mifano de bovenhand zou hebben was op zich niks om je over te verbazen, maar wat het ED liet afspiegelen in een minuscuul bericht in de krant is wel zeer kort door de bocht te noemen. Mifano had duidelijk het betere spel, maar na een ruim kwartier (waar SJVV tegen een 2-0 achterstand aankeek door 2 binnen gewerkte corners) liet SJVV zien dat het voetballend zeker wel tot kansen kan komen. In een nieuwe samenstelling - verschillende spelers keerden terug van een blessure en er werden wat positiewisselingen doorgevoerd - was het even wennen, maar kansen kreeg SJVV zeker wel. Net het laatste beetje ontbrak hierbij echter nog. Zo was Wout Munsters dichtbij een goal uit ook een corner, zijn kopbal vloog rakelings langs de bovenhoek. En ook met Lars van Kuijlenborg had de Mierlose defensie de handen vol.

In de tweede helft golfde het spel redelijk op neer. Mifano kreeg hieruit de beste kansen veelal uit de omschakeling, maar SJVV kreeg ook nog mogelijkheden via Sam Fransen (kopbal en omhaal) en Jochem Munsters en Mark v Lierop (beide afstandsschot). Daartussen maakte Mifano nog de 3-0 omdat de buitenspelval achterin bij SJVV niet goed dichtklapte. Keeper Mathijs Manders werd omspeeld en zo kon de bal makkelijk in het lege doel worden gewerkt. Beste kans voor SJVV was voor v Kuijlenborg, die met een knappe steekpass door Mark vd Akker diep werd gestuurd, echter schoot hij de bal voorlangs. Aan het eind van de wedstrijd werd ook nog de 4-0 binnen gekopt, weer uit een corner. De bal vloog tergend langzaam door de lucht en viel net onder de lat in de verre hoek.

Hieruit kun je opmerken dat het SJVV nog niet mee zit, maar Mifano was uiteindelijk wel een duidelijke maat te groot. Wel biedt de geboden inzet en het  getoonde spel voldoende mogelijkheden om verder uit te bouwen en tot die eerste overwinning te komen. Volgende week is hoogvlieger ONDO de tegenstander. Een nieuwe wedstrijd op ons natuurgras, iets waar SJVV qua werklust voordeel uit kan halen. Gaat het komende zondag wel lukken? Vanwege de beperkende maatregelen, lees je het hier!SJVV - Milheezer boys        0-3

SJVV beland door de nederlaag tegen Milheezer boys steviger op de laatste plaats. 
In de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij. SJVV probeerde het de tegenstanders zo lastig mogelijk te maken, maar na twintig minuten werd Mathijs Manders geklopt en was de openingstreffer een feit. Een minuut of 10 later vergrootte Milheeze de marge naar 2, doordat Mark van Lierop de bal ongelukkig in eigen doel kopte. SJVV probeerde er kansen tegenover te zetten, maar ondanks enkele voetballend opgezette aanvalspogingen werd het nooit echt gevaarlijk. 
De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste. Hoewel SJVV de achterstand ongedaan wilde maken, creëerde het daar niet de kansen voor. De thuisploeg werd wederom vooral beperkt tot tegenhouden, en moest nog één tegentreffer incasseren. Uit een afgeslagen corner werd te weinig druk op de bal gegeven, waardoor de bal van randje 16 binnengeschoten werd. Milheezer Boys neemt daardoor meer afstand van SJVV, en alleen ASV staat nog enigszins binnen handbereik op de ranglijst. 

Hoewel de wedstrijd zeker een vooruitgang was ten opzichte van vorige week, baart vooral het gebrek aan kansen van de laatste weken zorgen. Hopelijk kan hieraan gewerkt worden, mede met enkele spelers terugkerend van blessures. 

Stiphout Vooruit - SJVV     10-0

SJVV kreeg zondag een enorm pak slaag van Stiphout Vooruit. Bij de al zo zwaar gehavende ploeg van Nooijen moet de gifbeker tot de laatste druppel leeg en het beleefde een totale off-day tegen vooraf getipte kampioen Stiphout Vooruit. Vanaf minuut één had Stiphout de bovenliggende hand en na 7 minuten was de wedstrijd al beslist na een 3-0 stand. Bij rust stond het al 7-0. Na rust werd de schade beperkt tot 10-0.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Milheezer Boys, waarvoor de hoofden weer leeg dienen te worden gemaakt.SJVV - SSE     0-1

SJVV weet thuis niet te winnen van SSE en staat nu op de laatste plaats. In een chaotische wedstrijd tussen de 2 teams onderaan de 4e klasse F trok SSE in de slotfase aan het langste eind. De uitploeg begon sterker aan de wedstrijd en was het eerste half uur de bovenliggende partij. SJVV probeerde er wel uit te komen, maar kansen waren sporadisch. Lars van Kuijlenborg schoot na ongeveer 25 minuten spelen over. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam SJVV wat beter in de wedstrijd, zonder veel te creëren. Zo gingen beide ploegen met de brilstand op het scorebord het kleedlokaal in voor thee. 
In de tweede helft was SJVV er op gebrand de stijgende lijn van de eerste helft voor te zetten. Helaas waren het de tegenstanders uit Someren Eind die meer kansen wisten te noteren. SJVV wist er, ondanks het harde werk van het hele team, voetballend maar weinig uitgespeelde aanvallen tegenover te zetten. Wout Munsters wist er nog een kansje uit te slepen, alvorens hij na zo'n 65 minuten naar de kant moest vanwege een blessure. SJVV leek dan maar genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, en leek het punt binnen te slepen. Net voor het laatste fluitsignaal wist SSE echter het net te vinden. Een indraaiende vrije trap werd na een hoop chaos in de 5 meter binnen gewerkt. Met een man of 10 in de 5 ging de goed keepende Stan Claassen neer, en viel de bal gelukkiger voor de uitploeg. 

Een tegenvaller voor SJVV dus, dat zich nu op de laatste plaats bevindt. De inzet was uitstekend, en de spelers kunnen elkaar na de wedstrijd recht in de ogen aankijken, maar voetballend is het nog vaak te weinig. Tijd om daar aan te werken dus, zodat de laatste plaats snel weer verlaten kan worden! Brandevoort - SJVV   5-1

Onmachtig, dat is wel het woord wat gebruikt mag worden na de verloren pot tegen Brandevoort. SJVV wist, behoudens enkele standaardsituaties, geen enkel gevaar te stichten en daarvoor mag het zelf in de spiegel kijken. Aan werklust al weken geen gebrek, maar het ontbreekt aan slimmigheden, duelkracht en het geloof om een resultaat te behalen.
In een zonnig Helmond waren de intenties van de thuisploeg direct zichtbaar. De gasten werden direct compleet vastgezet en dat leverde een aantal hachelijke situaties op voor het doel. Het was mede aan doelman Claassen te danken dat het nog tot de 30e minuut duurde vooral de score werd geopend. De balvaste spits Kroezen zag ruimte om naar zijn rechterbeen te draaien en schoot de bal hard in de linkeronderhoek. Niet lang daarna kreeg SJVV een strafschop na een ietwat dommige overtreding op spits Wout Munsters. Diezelfde Munsters schoot de bal vernietigend hard in het doel, ondanks pogingen om hem uit zijn concentratie te brengen vanaf de zijkant, en bracht zo de stand weer gelijk. Zo kabbelde de wedstrijd wat voort en met de 1-1 stand leek er ook gerust te worden, maar vlakt voor het rustsignaal werd er bij SJVV niet goed opgelet bij een snel genomen vrije trap. Uiteindelijk knalde  recchtsbuiten Burhenne van Brandevoort de bal onhoudbaar in de rechterkruising. Een enorme domper voor het flink gehavende team van trainer Nooijen.

Na rust werd het spelbeeld niet anders. Brandevoort was hongerig en probeerde druk te blijven zetten. Dat lukte ook aardig, want SJVV was niet bij machte om zich er voetballend uit te slaan. Zo snel als de bal naar voren ging, kwam 'ie ook weer terug. Brandevoort zou er nog 3 maken in de tweede helft: een voorzet van links werd heel subtiel verlengd naar de verre hoek met het hoofd door van Bragt, bij de 4-1 werd door SJVV vergeten door te dekken bij een voorzet van rechts, waardoor Cox de bal gemakkelijk in het doel kon lopen en een afstandsschot van linksback Regragoui verdween via de binnenkant van de paal tegen het net, hetgeen de eindstand van 5-1 op bord zette.

Het is misschien wel heel erg vroeg in het seizoen, maar er mag volgende week toch echt al worden gesproken van een degradatiekraker: het is dan namelijk SJVV - SSE. De nummer 13 tegen de nummer 14 van de competitie. Daarbij begint vanaf deze week ook de ziekenboeg langzaam leeg te stromen, dus hopelijk geeft dat een positieve boost naar deze belangrijke wedstrijd. 

SJVV - Lierop    2-2

Na een weinig sprankelende wedstrijd behaalde SJVV het eerste punt van het seizoen. Na ongeveer een kwartier spelen kwamen de jongens uit de Sint Jozef op voorsprong. Daan Hilbrands wist de keeper van Lierop te verschalken met een geplaatst schot in de linkerhoek. Hoewel Lierop het spelbeeld wat meer bepaalde dan SJVV, was het de thuisploeg die een stuk efficiënter met zijn kansen omsprong. Na zo'n halfuur spelen wist Bart Kuunders zijn kunstje van vorige week te herhalen. Dit maal scoorde hij een afvallende bal uit de corner. De voor zijn voeten gevallen bal werd keurig in de korte hoek geschoven. Zo ging SJVV naar de thee met een 2-0 voorsprong. 
Na rust was het zaak de voorsprong vast te houden. Als snel liep SJVV echter tegen een domper aan. Lierop wist met een volley net buiten de 16 de aansluitingstreffer te scoren, vrijwel meteen na rust. Slechts 10 minuten later lag ook de gelijkmaker tegen de touwen, en was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. SJVV leek hierna rijp voor een nederlaag en werd teruggedrongen. Op wilskracht werd de storm echter overleefd, en zo hield SJVV een punt over aan een matige wedstrijd. 

Uiteindelijk mag SJVV blij zijn dat het nog een punt overhoudt aan de wedstrijd, maar het weggeven van een 2-0 voorsprong laat toch ook een nare smaak achter. Volgende zondag een kans om deze nare smaak weg te spoelen in de uitwedstrijd tegen SV Brandevoort. 

SJVV - Rood-Wit'62    1-5

Hard werken levert geen punten op

SJVV bleef na de eerste thuiswedstrijd tegen Rood-Wit'62 achter met 0 punten. Na 10 minuten wist de thuisploeg nog knap op voorsprong te komen door een rake kopbal van Jo-19-speler Bart Kuunders uit een corner. Bij de 2e paal ramde hij de bal in de bovenhoek. SJVV wist het Rood-Wit'62 daarna nog een tijd moeilijk te maken, maar na ongeveer een half uur tekenden de Helmonders echter voor de gelijkmaker door vanaf rand 16 droog binnen te schuiven in de korte hoek. Nog voor de thee wisten de gasten een voorsprong op het bord te zetten. 2 hoekschoppen zorgden ervoor dat de ruststand werd bepaald op 1-3.
Na rust leek SJVV rijp voor de slachtbank, maar door het harde werken werd de schade beperkt tot 2 goals. De eerste goal werd vakkundig afgewerkt na een aanval door het midden en de tweede goal na rust viel uit een strafschop. Dit bracht de einduitslag op 1-5.

Weer geen punten voor het jonge team van Nooijen, maar het moet worden gezegd, het zit ook niet bepaald mee. Voor en tijdens de wedstrijd konden er wederom 2 spelers aan de blessurelijst worden toegevoegd en van 2 anderen is het maar de vraag of ze er volgende week tegen Lierop bij zijn. Een belangrijke wedstrijd in de strijd onderin, zeker omdat Lierop afgelopen zondag stuntte door met 2-0 van Bruheze te winnen. Het wordt zaak zo snel mogelijk zelf punten te pakken om niet achter de feiten aan te lopen, te beginnen tegen Lierop in wederom een thuiswedstrijd. We zien dan iedereen graag weer terug op sportpark Den Dreef.

SPV - SJVV    3-1

SJVV komt met lege handen terug uit Vlierden. 

SJVV leek bij aanvang van de wedstrijd wat onder de indruk van het aanwezige vuurwerk, want de bal lag binnen de minuut al achter doelman Stan Claassen. SPV wist vakkundig te profiteren van de gegeven ruimte rond de 16 van SJVV. Na de slechte start wist SJVV de rug te rechten in de eerste helft. Waar Vlierden het meeste balbezit had, was het SJVV dat het meeste gevaar stichtte. Waar kansen via onder andere Wout Munsters (schot korte hoek) en Lars van Kuijlenburg (net te scherpe voorzet) het doel nog misten, maakte Wout Munsters even later wel de gelijkmaker. Hij kreeg de tijd om lang na te denken wat te doen, maar dit deerde hem niet in de 1 op 1 tegen de Vlierdense doelman, en zo was de score bij rust terecht in evenwicht. 

Na een snelle kans na rust voor wederom Wout Munsters, kreeg SPV steeds meer de overhand in de wedstrijd. Waar SJVV in de eerste helft nog gevaarlijk kon counteren, kwamen die kansen in de 2e helft een stuk minder. SJVV werd teruggedrongen, wat halverwege de 2e helft leidde tot een Vlierdens doelpunt. Hoewel vlagger Rick Pluijm resoluut zijn vlag omhoog stak, wilde de scheidsrechter van geen wijken weten. Nier veel later werkte SPV ook de 3-1 tegen de touwen. Hoewel SJVV bleef knokken voor een resultaat, bleef een echt slotoffensief uit. 

Al met al een wedstrijd waarin geen punt meegenomen werd naar de Hei, maar waarin toch zeker ook positieve punten te zien waren, zoals de vechtlust en gecreëerde kansen in vooral de 1e helft. Hopelijk kan dit snel omgezet worden in punten. We zien jullie komend weekend graag weer in grote getalen, wanneer de eerste thuiswedstrijd (tegen Rood-Wit'62) op de planning staat, en daarmee de traditionele seizoensopening losbarst op Sportpark D'n Dreef. 

Nieuws

SJVV heeft de punten voor de tweede maal in eigen huis weten te houden: tegen een sterk geacht TSC'04 werd het 2-0 voor de rood-witten. Remco van de Akker en jeugdspeler Maarten Vaassen waren de...
Op vrijdag 10 november is de jaarlijkse ledenvergadering gepland, aanvang 20:00 uur. Leden van SJVV worden van harte uitgenodigde om deze vergadering bij te wonen. Notulen van de vergadering van...
Met droefheid ontvingen wij het bericht van het overlijden van ons lid "Toon van Goch". Toon was vanaf het prille begin lid van onze vereniging, en afgelopen zomer mochten we hem huldigen met zijn...
PLUS Bouwmans start unieke actie. Je kunt deze winter namelijk voetbalplaatjes sparen, en dit keer van onze eigen SJVV spelers ter ere van ons 75 jarig bestaan! Voor 1 en/of 7 oktober worden alle...
We hebben 20 teams! We gaan dus spelen met een vol speelschema. Het straatvoetbaltoernooi begint om 16.00u en zal rond 20.00uur afgelopen zijn. Er zijn lekkere drankjes en hapjes te halen in het...
Meer nieuws