Indeling jeugd nieuwe seizoen bekend

30-06-2019
De indeling van de jeugd voor het nieuwe seizoen is bekend. Benieuwd waar jij volgend jaar speelt, lees dan verder.

Direct naar de indeling klik HIER.

In de afgelopen maanden/ weken zijn we achter de schermen druk bezig geweest met de teamindeling voor het voetbalseizoen 2019-2020.

Gedurende het seizoen 2018-2019 hebben we de spelers gevolgd via trainers en leiders.

Dit onder leiding van Jeugd coördinator Wim v Dongen, meisjes coördinator Roxanne Beukelman,  onderbouwcoördinator Mark vd Akker en Jeugdvoorzitter Erwin Matheij (de technische commissie). Samen hebben we bekeken waar spelers/speelsters het best tot hun recht komen. Voetbaltechnisch/ plezier. Waar clubbelang voorop staat, gevolgd door teambelang en uiteindelijk persoonlijk belang.

In de afgelopen weken hebben wij als SJVV vele nieuwe aanmeldingen gekregen, en helaas natuurlijk ook een aantal afmeldingen. Waar we vorig jaar geen MO19-1 team hebben ingeschreven, hebben we dit jaar wel weer de beschikking over een MO19 team, wat de doorgroei naar onze seniorenafdeling hopelijk zal bevorderen.

Net zoals vorig jaar is de vernieuwde opzet van de KNVB bij onze JO12/11 teams. Zij gaan 8 tegen 8 spelen, waar de samenstelling nog kan wijzigen.

Dit jaar hebben we er voor moeten kiezen om twee JO13 teams in te delen  (teveel dispensatie spelers voor JO12) 

De teamindeling komt in stand door:

  • Overleg trainers/ leiders welke hun advies hebben gegeven aan Technische Jeugdzaken inzake teamindeling
  • Observaties leden technische zaken gedurende het seizoen - Selectiewedstrijden/ selectie training
  • Informatie opvragen nieuwe aanmeldingen/ dispensatiespelers
  • Regelmatig overleg Technische Commissie en Jeugdcommissie omtrent nieuwe ontwikkelingen; nieuwe aanmeldingen en afmeldingen.

Dat dit niet altijd even gemakkelijk is mag duidelijk zijn. Als amateurclub heb je te maken met niveauverschillen (op gebied van techniek, tactiek, fysiek en mentaal) en aantallen. Een speler kan bijvoorbeeld technisch een eerste team aan, maar zal fysiek/ tactisch enkel negatieve ervaringen op doen. Op deze wijze wordt gekeken, waar het kind de meeste potentie uit zichzelf kan halen om door te groeien op zijn of haar niveau in zijn of haar ontwikkeling. 

Hiernaast vertrouwen wij erop met alle kennis en informatie die wij hebben opgedaan; door te overleggen met alle betrokkenen binnen ons jeugdvoetbal, een juiste indeling te hebben gemaakt. Ook al moeten wij soms hierbij rekening houden met het club belang en kunnen we niet altijd naar het individuele belang kijken, al proberen we dit natuurlijk zoveel mogelijk te doen. Wij willen namelijk elke speler in het juiste team plaatsen waar de kinderen het meest tot hun recht komen. We hebben echter te maken met bepaalde aantallen, waar we alle teams goed in balans dienen te houden. Geloof ons, dat is zeker niet altijd even gemakkelijk. 

Hieronder presenteren wij de teamindeling van de jeugd .

Onze JO9/08 teams gaan 6 tegen 6 voetballen en de JO7 uiteindelijk 4 tegen 4. Deze opzet was vorig jaar nieuw vanuit de KNVB, waarbij tijdens de wedstrijden weer gewerkt gaat worden met een spelleider (scheidsrechter). Verder zijn er nog kleine aanpassingen, zoals de grote van het speelveld en goals. Dit alles om het spelplezier van de kinderen te bevorderen. (meer balbezit en meer scoringskansen)

Waarbij zowel trainers/ leiders als ouders enkel positief hun jongste spelers gaan aanmoedigen en waarbij de jeugdspelers zelf de wedstrijd spelen

Mocht u interesse hebben om als trainer/ leider binnen onze Jeugdteams aan de slag te willen, dan horen wij dit ontzettend graag. Wij blijven op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons mee willen helpen onze jeugd de beste ervaringen aan te bieden. Ook op andere gebieden kunt u de mooie club SJVV ondersteunen.

Voor de indeling klik HIER.

Wij wensen u alvast een heerlijke zomer en veel voetbalplezier in het nieuwe seizoen

Ps. Na de schoolvakantie beginnen we weer met de eerste trainingen. (19 of 20 augustus)

Mocht u als ouder/verzorger, ondanks bovenstaande uitleg, problemen voorzien omtrent de teamindeling van uw zoon of dochter. Dan kunt u per mail reageren naar onderstaande personen. Een van hen zal dan vervolgens contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Wim van Dongen   w.dongen@chello.nl
Roxanne Beukelmans   
roxannebeukelman@hotmail.com
Mark vd Akker   markvandenakker@hotmail.com
Erwin Matheij   mathiegoal@hotmail.com

Nieuws

Een einde aan een bijzonder seizoen, waar we gelukkig vanaf 26 april tot aan nu nog veel hebben kunnen trainen met onze jeugdleden. Hopelijk blijven de versoepelingen elkaar opvolgen en kunnen we...
Op donderdag 2 juli en donderdag 9 juli zal de kantine van SJVV weer geopend zijn. We vragen iedereen om zich aan de regels van het RIVM te houden.
Vrijdag 12 juni heeft het bestuur tijdens een extra ledenvergadering het plan om de huidige verlichting te vervangen door ledverlichting toegelicht. De ledenvergadering heeft daarbij unaniem...
Om de content van de social media kanalen van onze vereniging te optimaliseren, zijn we op zoek naar een videomaker & -editor. Als videomaker en -editor help je het communicatieteam van SJVV met het...
Op vrijdag 12 juni vindt er een extra ledenvergadering waarin er door het bestuur een toelichting wordt gegeven op een plan voor aanschaf van nieuwe ledverlichting. De vergadering vangt aan om 20.00...
Meer nieuws