SJVV boekt fraaie zege tegen TSC'04

09-11-2023
SJVV heeft de punten voor de tweede maal in eigen huis weten te houden: tegen een sterk geacht TSC'04 werd het 2-0 voor de rood-witten. Remco van de Akker en jeugdspeler Maarten Vaassen waren de doelpuntenmakers. En daar viel niks op af te dingen.
De eerste helft hadden beide teams zichtbaar te lijden van het spekgladde veld en de wind, die met vlagen dwars over het veld heen blies. Het spel golfde op en neer, maar kansen vielen er nauwelijks te noteren. Aan de ene kant wist Van Selow een vrije trap goed tot corner te verwerken en aan de andere kant spatte een knal van Keunen uiteen op de vuisten van de keeper van TSC. Ook wist Mark van de Akker met een fantastische sliding nog een kans van TSC te neutraliseren na een slippertje achterin. Verder dan wat afstandsschoten kwamen de teams niet en met de brilstand werd dan ook de warmte van de kleedkamer opgezocht.

Na de thee was duidelijk geworden dat de aanwezige cameraploeg van de tegenpartij de wedstrijd live uitzond via haar YouTube-kanaal en dat was voor sommigen ook een mooi moment om de wedstrijd via de tv in kantine te volgen en de warmte te verkiezen boven het herfstachtige weer. Geef ze maar eens ongelijk. Maar of men nu buiten stond te kijken of het schouwspel vanuit de kantine volgde, men kreeg een ijzersterke tweede helft te zien van de kant van SJVV.

Direct vanuit de start werd het duidelijk wie het graagst de 3 punten wilde hebben. Er werd goed druk gezet, kort gezeten en vanuit voetballend oogpunt werden de ruimtes net wat beter benut. Dat resulteerde in een constante dreiging, maar de echte kansen bleven in het begin nog uit. Aan de andere kant had de verdediging haar zaakjes prima op orde.
In de 54e minuut viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Tot tweemaal toe werd er een combinatie opgezet door Kemps met Munsters en op die laatste wist de hardwerkende Munsters 3 spelers achter zich te laten waarna hij de bal op Remco van de Akker legde. Die twijfelde niet en knalde de bal naar de bovenhoek. Het schot was de keeper te machtig en via de paal (en misschien ook wel een stukje lat) butste de bal binnen. Loon na werken noemen ze dat, want hoe je het ook wend of keert, het voetbal was goed te noemen, maar de werklust die iedereen tentoonstelde was zeker zo goed. Op zo'n veld tegen zo'n tegenstander een gouden combinatie.

TSC werd met de rug tegen de muur gezet en leek rijp voor de slacht. Ze wilden natuurlijk de gelijkmaker op het bord zetten, maar daardoor liepen ze steeds minder achter hun man aan en begonnen er enorme ruimtes te vallen waar SJVV met haar snelle en behendige spitsen van kon profiteren.

In eerste instantie werd Munsters nog neergelegd in strafschopgebied, maar daar wilde de  prima leidende scheidsrechter niets van weten. Niet lang daarna kreeg TSC een vrije trap aan de zijlijn. De voorzet werd weggekopt door Kuunders en zijn bal kwam terecht bij Remco van de Akker. Ook hij verlengde de bal met zijn hoofd waardoor Van Kuijlenborg en de ingevallen Smets met z'n 2'en tegen 1 verdediger kwamen te staan. Ook Van de Akker sloot nog aan, maar in eerste instantie kreeg Smets de bal niet bij geheel vrijstaande Van Kuijlenborg. In de herkansing kreeg hij de bal daar wel en met een fijn passje zette hij Bouwmans vrij voor de keeper. Zijn schot werd nog gekeerd, maar de bal rolde heel langzaam richting de goal, waar Vaassen goed gepositioneerd stond. Hij zorgde met een laatste tikje voor de bevrijdende 2-0. Volgens bronnen langs de lijn staat hij nu te boek als jongste doelpuntenmaker ooit bij het eerste elftal van SJVV. Een prachtige kroon op zijn invalbeurten, die al sinds vorig jaar gaande zijn!

TSC'04 had moeite deze stand te verwerken en dat was te zien aan het spel. Het werd harder. Zo wilde Mark van de Akker de bal afschermen voor de uitkomende Van Selow. Dit ging goed, de spits kon de bal nooit meer halen, maar tot frustratie gaf hij Van de Akker een enorme zwieper in de rug. Gelukkig konden keeper en verdediger elkaar ontwijken waardoor dit maar net goed af liep, maar Van Selow ging terecht nog even verhaal bij deze speler halen, waarop hij een slaande beweging richting Van Selow maakte. De leidsman zag het van een afstandje en besloot om direct rood te geven. Ook de overtreding op Fransen aan de zijlijn had een rood randje, maar dit werd afgedaan met geel. Na 92 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en zo kon SJVV na het zure verlies in Baexem weer een fijne driepunter bijschrijven. Het blijft onverminderd spannend in deze klasse, waar, zo lijkt, bijna iedereen van iedereen kan winnen. Met een overwinning op Koningslust volgende week zou SJVV in ieder geval weer volop naar boven kunnen kijken.

Nieuws

SJVV heeft de punten voor de tweede maal in eigen huis weten te houden: tegen een sterk geacht TSC'04 werd het 2-0 voor de rood-witten. Remco van de Akker en jeugdspeler Maarten Vaassen waren de...
Op vrijdag 10 november is de jaarlijkse ledenvergadering gepland, aanvang 20:00 uur. Leden van SJVV worden van harte uitgenodigde om deze vergadering bij te wonen. Notulen van de vergadering van...
Met droefheid ontvingen wij het bericht van het overlijden van ons lid "Toon van Goch". Toon was vanaf het prille begin lid van onze vereniging, en afgelopen zomer mochten we hem huldigen met zijn...
PLUS Bouwmans start unieke actie. Je kunt deze winter namelijk voetbalplaatjes sparen, en dit keer van onze eigen SJVV spelers ter ere van ons 75 jarig bestaan! Voor 1 en/of 7 oktober worden alle...
We hebben 20 teams! We gaan dus spelen met een vol speelschema. Het straatvoetbaltoernooi begint om 16.00u en zal rond 20.00uur afgelopen zijn. Er zijn lekkere drankjes en hapjes te halen in het...
Meer nieuws