SJVV  GESCHIEDENIS


S.J.V.V. is op 1 juli 1948 opgericht door Gerard Manders, Noud v.d. Westerlo en Jan v.d. Westerlo. Het eerste voorlopige bestuur bestond uit Tinus Lintermans, Sjang Cleutjens, Tinus Huisman, Jan Knapen, Bernard v. Goch, Gerard Manders, Jan van Diessen en Carel Dekker.

De eerste wedstrijden werden op een terrein aan het Heieind gespeeld dat al snel werd ingeruild voor een nieuw terrein, bekend in de volksmond als het terrein " achter de kerk". Door de bouw van kleedlokalen in 1950 en het plaatsen van lichtmasten in 1951 was er voor het eerst sprake van een, voor die tijd, volwaardige accommodatie.
 
Verdana

Na de moeilijke aanloopjaren werd in het seizoen 1950-1951 het eerste kampioenschap binnengehaald door zowel het eerste als tweede elftal. In het seizoen 1957-1958 wist het eerste elftal zelfs promotie af te dwingen naar de vierde klasse K.N.V.B. 

S.J.V.V. groeide langzaam uit zijn jasje waarbij m.n. het onderhoud, het aantal velden en het ontbreken van een eigen clublokaal grote problemen opleverde. Toch duurde het nog tot aan het zilveren jubileum (1973) voordat aan deze problemen een einde kwam door middel van de opening van ons huidige sportpark "De Dreef". Tevens zorgde de bouw van het nieuwe complex voor een uitstekende saamhorigheid wat verder nog resulteerde in de eerste uitgave van een eigen clubblad en de ontwikkeling van het huidige clublogo.  

 
Verdana

Per 1 januari 1994 werd onze vereniging geprivatiseerd hetgeen betekende dat het volledige onderhoud in eigen beheer is gegeven. Tevens werd in dit jaar de accommodatie verder verbouwd en uitgebreid.
Sportief gezien is er na het seizoen 1964-1965, waarin het vaandelteam voor het laatst kampioen werd en promoveerde naar de 4 klasse, geen reden meer geweest tot juichen. Vanaf die periode werd er enkel gedegradeerd tot in de kelder van het amateurvoetbal. 
 
De omekeer is door het behaalde kampioenschap in het seizoen 2003-2004 en de daarbij behorende promotie naar de vijfde klasse weer ingezet.

In 2008 werd op grandiose wijze het diamanten jubileum van de vereniging gevierd, waarvoor een 10 daags programma was samengesteld waarbij aan iedereen was gedacht. De hele parochie was voor dit jubileum rood wit versiert maar de topper van het jubileum was zonder twijfel de Rood-Wit avond m.m.v. die lustige slagerfreunden.

 

Ook het ledenaantal zit na enkele magere jaren weer in een stijgende lijn, waardoor verdere aanpassing van de accommodatie niet kan uitblijven. In 2009 is nieuwe clubtenue in gebruik genomen en zijn 2 nieuwe kleedlokalen, materiaalruimte en een nieuw bestuurskamer gerealiseerd.


  

In 2010 werd extra aandacht besteed aan verdere optimalisering van de accomodatie nadat vorig jaar kleedlokalen, bestuurskamer en materiaalruimte zijn gerealiseerd, was het dit jaar de beurt aan de velden. Deze werden voorzien van een automatische sproeiinstallatie. Verder werd het probleem van de konijnengaten die in de velden zaten aangepakt door plaatsing van een konijnenwerend hekwerk rond het gehele sportpark.
 
 

In 2011 is de gehele kantine van een facelift voorzien inclusief nieuw meubilair. Verder zijn we voor het eerst in de clubhistorie gestart met 10 senioren teams ( 8 heren, 2 dames) waarmee we de grootste seniorenafdeling van de gemeente deurne zijn. 

In 2012 behaalde het vaandelteam het kampioenschap in de 5e klasse en realiseerde daarmee promotie naar de 4e klasse. S.J.V.V. kwam hier voor het laatst uit in seizoen 1964-1965.

Tijdens de zomerstop werd opnieuw het laatste gedeelte (keuken) van de accomodatie onder handen genomen wat uiteindelijk resulteerde in een moderne keuken die weer helemaal up to date is.

Het standaardteam kwam voor het eerste seizoen uit in de 4e klasse en werden de goede prestaties doorgetrokken wat resulteerde in periodekampioenschap. De nacompetitie verliep uiterst succesvol. In de finale tegen Panningen (terrein van Wittehorst) werd met 5-1 gewonnen hetgeen promotie naar de 3e klasse betekende. Supporters die met busladingen tegelijk de wedstrijd bezocht hadden genoten met volle teugen.

 

In 2015 is de omheining van het hoofdveld vervangen en later voorzien van een complete opvulling met reclameborden. De afgelopen jaren heeft SJVV zich overtuigend kunnen handhaven in de 3e klasse KNVB. Hoewel het actieve aantal senioren voetballers afneemt, neemt het aantal leden bij de jeugdafdeling aanzienlijk toe. Vooral de meisjesafdeling groeit gestaag.

in het seizoen 2016-2017 begint SJVV goed aan de competitie en haalt het net niet de 1e periodetitel binnen. Daarna volgt een slechte reeks wedstrijden waarbij sprake is van veel blessureleed. Uiteindelijk degradeert SJVV via de nacompetitie naar de 4e klasse. In het daarop volgende seizoen handhaaft SJVV zich in de 4e klasse.

In de zomer van 2018 keert Willem Aarts terug als trainer.

Nieuws

Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie op 8 januari werd Ruud Aarts verkozen tot SJVV-er van het jaar, oftewel vrijwilliger van het jaar 2022. Ruud is ruim 18 jaar jeugdleider geweest en heeft...
We willen de jeugd van SJVV uitdagen! Wie maakt het mooiste jubileum ontwerp? Wat zou jij graag willen doen tijdens het jubileumfeest!? Verwerk dit in een mooie poster en stuur deze op naar...
SJVV bestaat in 2023 maar liefst 75 jaar. Dat willen we met z'n allen groots vieren tijdens een feest 10-daagse, van 26 mei tot en met 4 juni 2023. Er worden dan doorlopend activiteiten georganiseerd...
Op vrijdag 4 november vond de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Notulen van deze vergadering zijn op de website geplaats. Wil je deze raadplegen, lees dan verder.
Op woensdag 21 december organiseert SJVV een sponsorloop voor de jeugd ten bate van het jubileum. De kinderen gaan rondjes (+-600m) rennen rondom de velden van SJVV. Het geheel wordt mooi aangekleed...
Meer nieuws