Indeling jeugd seizoen 2024-2025

28-06-2024
In de afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk bezig geweest met de teamindeling voor het voetbalseizoen 2024-2025. Gedurende het seizoen 2023-2024 hebben we de spelers gevolgd via trainers en leiders. Dit onder leiding van onze jeugdcoördinator Ron van der Werf, Jos Heinemans (Technische zaken jeugd vanuit jeugdbestuur), Ruud van den Bekerom (Technische zaken jeugd) en Erwin Matheij (jeugdvoorzitter), samen de technische commissie. Samen hebben we bekeken waar spelers/speelsters het best tot hun recht komen (voetbaltechnisch/ plezier), waar clubbelang voorop staat, gevolgd door teambelang en uiteindelijk persoonlijk belang.
De teamindeling komt tot stand door:
  • Overleg trainers / leiders welke hun advies hebben gegeven aan Technische Jeugdzaken inzake teamindeling
  • Observaties leden technische zaken gedurende het seizoen 
  • Bepaalde principes uit het project gelijke kansen
  • Selectiewedstrijden / selectietraining
  • Informatie opvragen nieuwe aanmeldingen / dispensatiespelers
  • Regelmatig overleg Technische Commissie en Jeugdcommissie omtrent nieuwe ontwikkelingen; nieuwe aanmeldingen en afmeldingen.
Dat dit niet altijd even gemakkelijk is moge duidelijk zijn. Als amateurclub heb je te maken met niveauverschillen (op gebied van techniek, tactiek, fysiek en mentaal) en aantallen. Een speler kan bijvoorbeeld technisch een eerste team aan, maar zal fysiek / tactisch enkel negatieve ervaringen op doen. Op deze wijze wordt gekeken waar het kind de meeste potentie uit zichzelf kan halen om door te groeien op zijn of haar niveau in zijn of haar ontwikkeling. 
 
Hiernaast vertrouwen wij erop met alle kennis en informatie die wij hebben opgedaan, door te overleggen met alle betrokkenen binnen ons jeugdvoetbal, een juiste indeling te hebben gemaakt. Ook al moeten wij soms hierbij rekening houden met het clubbelang en kunnen we niet altijd naar het individuele belang kijken, proberen we dit natuurlijk zoveel mogelijk te doen. Wij willen namelijk elke speler in het juiste team plaatsen waar de kinderen het meest tot hun recht komen. Geloof ons, dat is zeker niet altijd even gemakkelijk. Ook dit jaar was het weer een lastige puzzel, we hadden namelijk meerdere categorieën waar we met de aantallen lastig uit kwamen waardoor we moesten schuiven.


Voor een aantal posities zijn wij nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, ben jij of ken jij iemand die graag iets voor onze mooie club wil betekenen, neem dan contact met ons op !

Hier presenteren wij de teamindeling van de jeugd.

De onderbouw speelt weer in vier fases (vier competities) en de bovenbouw in drie fases (drie competities)


Ook dit jaar gaan we in veel van onze categorieën werken met wekelijkse en tweewekelijkse circuittrainingen, waar alle kinderen in betreffende categorie samen trainen. Dit om ieders niveau op een nog hoger peil te krijgen en ieder jeugdlid zoveel mogelijk gelijke kansen te geven.

Wij wensen u alvast een heerlijke zomer en veel voetbalplezier in het nieuwe seizoen.

Ps. In de week na de schoolvakantie beginnen we weer met de eerste trainingen (19 of 20 augustus) en op zaterdag 24 augustus trappen we het seizoen af met het Pupillentoernooi bij SJVV (Jo7 t/m Jo12), met alweer een recordaantal teams uit de regio: maar liefst 119!

Mocht u als ouder/verzorger, ondanks bovenstaande uitleg, problemen voorzien omtrent de teamindeling van uw zoon of dochter, dan verzoeken wij u per mail te reageren naar het volgende e-mailadres : sjvvjeugd@gmail.com . Een van onderstaande personen zal dan vervolgens contact opnemen, hopelijk komen we er dan samen alsnog uit!


Jos Heinemans
Ruud van den Bekerom
Ron van der Werf
Erwin Matheij 

Nieuws

In de afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk bezig geweest met de teamindeling voor het voetbalseizoen 2024-2025. Gedurende het seizoen 2023-2024 hebben we de spelers gevolgd via trainers...
Vanwege groot onderhoud aan de velden kunnen we vanaf 10 juni tot aan de start van het nieuwe seizoen niet op de velden.
Tijdens de jeugd profdag van zondag 9 juni zijn leuke foto's gemaakt die op de website geplaatst zijn. Zien? Lees dan verder.
Het waren drukke dagen op Sportpark Den Dreef. Vanaf donderdag 6 juni stonden er verschillende activiteiten op het programma waaronder de kampioensreceptie, een biercantus, het inmiddels regionaal...
Op zaterdag 1 juni is Dick van Goch overleden. Dick kwam uit een echte SJVV familie. Het hele gezin van Goch was SJVV!. Zijn vader en moeder, Bernard en Marie van Goch, waren direct betrokken bij de...
Meer nieuws